הסכם גירושין

הסכם גירושין – כללי

הסכם גירושין מסיים את המחלוקות בנושא הגירושין מסדיר את ההוראות המוסכמות, אשר יחולו בין בני הזוג בשלב שלאחר פירוק התא המשפחתי והגירושין.

על-מנת שלהסכם גירושין יהיה תוקף משפטי, לא די בחתימת הצדדים על הסכם גירושין, אלא קיימת לפי החוק דרישה מהותית בדבר אישורו הרשמי ע"י ערכאות – בית המשפט לענייני משפחה, או בית הדין הרבני, אשר יבחנו את הוראות ההסכם ויעניקו לו תוקף של פסק-דין מחייב, לכל דבר וענין.

בעת דיון לאישור הסכם גירושין, ישקול בית המשפט לענייני משפחה, או בית הדין הרבני, לפי הענין, לא רק האם ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים ביניהם אמנם מקובלות על הצדדים, וכי הצדדים עשו את ההסכם מתוך רצון טוב ובחירה חופשית והבנת תוכן הסכם הגירושין ותוצאותיו המשפטיות אלא תפקידו הוא גם ובעיקר לבחון ולוודא, כי הסכם גירושין קובע הסכמות שהן לטובת ילדים קטינים ושמירת האינטרסים שלהם.

לדוגמא, הסכם גירושין הקובע, כי ילדים קטינים אינם זכאים למזונות, או למזונות נמוכים מאוד מהמקובל, לרוב – לא יעבור את מבטן בית המשפט.

הסכם גירושין – האם חייבים עורך דין גירושין?

אין חובה, כי הסכם גירושין ינוסח ע"י עורך דין גירושין.

עם זאת, מדובר בהסכם משמעותי ובעל השלכות עתידיות רבות, מקל וחומר כאשר הינו כרוך בזכויות הנוגעות לילדים קטינים, ולכן מומלץ, כי הסכם גירושין ייערך באופן מקצועי, באמצעות עורך דין גירושין מנוסה, כדי למנוע מחלוקות ובעיות שעלולות להיווצר בהמשך.

הסכם גירושין טוב הינו הסכם הצופה את פני העתיד ושהוראותיו הן מפורטות, ברורות וחד-משמעיות, ללא פתח לפרשנויות, או מקום לספק, ההסכם הקובע הוראות ופתרונות לכל מצב אפשרי של סכסוך, אשר עלול להתפתח בעתיד בין בני הזוג.

ניסוח הסכם גירושין

כל הסכם גירושין הינו עולם ומלואו ולא ניתן להסביר את התורה של עריכת הסכמי ממון דרך האינטרנט. ובכל זאת, להלן מספר נושאים ודגשים החוזרים על עצמם במרבית הסכמי הממון:

1. גט: הסכם גירושין יכלול הסכמה של בני הזוג להתגרש. בדרך-כלל, במעמד חתימת הסכם הגירושין יחתמו הצדדים על בקשה לאישורו בבית הדין הרבני, או בית המשפט לענייני משפחה, וכן על בקשה משותפת לגט. לאור בקשה כאמור, המוגשת לבית הדין הרבני, יקבע מועד לדיון בנושא הגירושין ובמידה ובית הדין הרבני אכן יתרשם שהצדדים מעוניינים להתגרש, כי אז יתן פסק-דין לגירושין ויקבע עבורם מועד לסידור הגט. כמו כן, לרוב, יכלול הסכם גירושין ויתור מצד האישה על כתובתה.

2. חלוקת רכוש: הסכם גירושין יפרט את הרכוש של הצדדים וכיצד יחולק ביניהם. חשוב לוודא, כי ההסכם אכן יפרט את כל הרכוש הקיים, וכי אף צד לא יעלים רכוש לעצמו, תוך קביעת מנגנונים משפטיים מסודרים לחלוקת הרכוש, כגון: כספי מכירת דירה, כספי זכויות סוציאליות, חשבונות בנקים, וכו'.

3. משמורת קטינים: הסכם גירושין יקבע מי ההורה המשמורן על ילדים קטינים, או האם מוסכם, למשל, על משמורת משותפת, וכן יקבע הוראות בדבר הסדרי ביקורים וראיה של ההורה השני. חשוב, כי ההסכם יפרט את הסדרי הראיה באופן ברור, לרבות שעות, ימים, סופ"ש, חגי ישראל, וכו'. בנוסף, יתכנו נוספים נלווים, כגון: הוצאת ילדים לחו"ל.

4. מזונות קטינים: הסכם גירושין יקבע את סכום דמי המזונות שעל האב יהא לשלם לילדים קטינים, באמצעות האם, לרבות מדור ואחזקתו, וכן מימון טיפולים רפואיים חריגים, הוצאות חינוך, ועוד. חשוב להקפיד לנסח היטב את סעיף המזונות, כדי למנוע טענות עתידיות לפיהן המזונות שנקבעו בהסכם אינם כוללים רכיב כלשהו.

5. עניינים נוספים: הסכם גירושין מאפשר לצדדים לקבוע הוראות נוספות, החשובות להם, ובלבד שתהיינה חוקיות ולא תעמודנה בניגוד לטובת ילדים קטינים, כגון: ענייני דת וחינוך של הילדים, מקום בו יגדלו (בארץ, חו"ל, וכו'), דרך קבלת החלטות מהותיות בנוגע לילדים, ועוד.

רוצים לקרוא עוד על הסכם גירושין? לחצו כאן

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *